Tallitytöt

MITÄ ON OLLA RATSASTUSKOULU ZILPAN TALLITYTTÖ?


Tärkeimmät asiat mitä tallitytöiltä vaaditaan on asiakaspalveluhenkisyys ja halu oppia hevosen hoitoon, terveyteen ja varusteisiin liittyvät asiat.

Ratsastuskoulun kaikki tallitytöt suorittavat perushoitomerkin ja heti kun ikä riittää Nuori-Suomi ohjaajakoulutuksen ja hevostaitomerkkejä. Niinpä lähes kaikki 13v. ja sitä vanhemmat ovat Nuori-Suomi ohjaajia.


Tallitytöiltä myös edellytetään Luoteis-Satakunnan Ratsastajat ry:n jäsenyys.

Tallitytöiksi haluavilla on 3kk koeaika, jona aikana Päivi testaa ja
tarkkailee ehdokkaan palvelualttiutta, sosiaalisuutta ja oppimishalukkuutta.

Tallityttöjen tehtäviin kuuluu:
Hevosen terveyden tarkkailu, varusteiden huolto, asiakkaiden auttaminen, taluttaminen, hevosten tarhaus, hevosten tuonti ajoissa tunteja varten sisälle ja runsaat määrät yleisiä tilojen huolto ja järjestelytehtäviä.

Tallityttöjen pakolliset opinnot
Kaikkien uusien tallityttöjen toivotaan suorittavan perushoitomerkin 
heti kun tallityttöys on hyväksytty.
Opintomateriaalin saa hankituksi seuran nuorisovastaavalta.  Merkkisuorituksen voi valvoa kuka hyvänsä Nuori-Suomi ohjaajista.

Ratsastuksen opettaja tarkistaa suoritukset.

Toivomuksen suorituksen ajankohdasta voi laittaa taukotuvan ilmoitustaululle oman puhelinnumeron kera, tällöin joku N-S ohjaajista ottaa yhteyttä ja voitte sopia suoritus ajan kohdan.

Porukka osittain vaihtunut vuosien kuluessa, mutta tiivis yhteishenki ei ole unohtunut nykyistenkään tallityttöjen keskuudessa. ( Yllä oleva video tehty vuonna 2010. )